artikel

ZZDP Architecten

Portfolio

Bedrijfsprofiel ZZDP Architecten behoort sinds jaar en dag tot de gevestigde bureaus in Nederland. De geschiedenis van het bureau gaat 55 jaar terug en is vastgelegd in het boek ZZDP Architecten – Ondernemers, onder auteurschap van Noor Mens. Het bureau houdt zich met een brede scope van projecten bezig, waaronder vele transformatieprojecten, kantoor- en bedrijfsgebouwen, […]

Bedrijfsprofiel

ZZDP Architecten behoort sinds jaar en dag tot de gevestigde bureaus in Nederland. De geschiedenis van het bureau gaat 55 jaar terug en is vastgelegd in het boek ZZDP Architecten – Ondernemers, onder auteurschap van Noor Mens. Het bureau houdt zich met een brede scope van projecten bezig, waaronder vele transformatieprojecten, kantoor- en bedrijfsgebouwen, woningbouw, winkels en hotels. ZZDP is vooral bekend door markante gebouwen als de Rembrandttoren, de Mondriaantoren op het Omval terrein en het NISSAN-Gebouw (huidige huurder: Mexx) in Amsterdam.

Het bureau, opgericht door de bekende architect Piet Zanstra, kenmerkt zich traditioneel door een sterk pragmatische houding gekoppeld aan hoge ambitie, waarbij werknemers als middel wordt ingezet om gebouwen met name een sterke identiteit te geven. De directie van het bureau wordt gevormd door de architecten Joris Deur en Adam Smit. Zij tekenden voor nieuwe markante gebouwen, o.a. het gebouw Koningsstraat, deel van het Ministerie van Financiën te Brussel, het nieuwe WTC te Almere (kantoorgebouw Martinez), de Haagsche Zwaan te Den Haag en De Landdrost in Almere. Het bureau is gevestigd in Amsterdam.

Contactegevens
Generaal Vetterstraat
1059 BW Amsterdam

T: 020-6471881
F: 020-6434828
Email: zzdp@zzdp.nl

http://www.zzdp.nl

Bureauinformatie
Omvang: 10 t/m 49 werknemers
Werkgebied: Architectuur

Reageer op dit artikel