nieuws

Vestia investeert toch in sloopwoningen Haagse wijk Mariahoeve

Nationaal

Woningcorporatie Vestia gaat een paar honderd woningen in de Haagse wijk Mariahoeve toch opknappen. Door de financiële problemen van Vestia was het onderhoud aan de huizen stopgezet. Op aandringen van de bewoners en de gemeente Den Haag trekt de corporatie toch geld uit voor de woningen.

Vestia investeert toch in sloopwoningen Haagse wijk Mariahoeve

Vestia wilde aanvankelijk de wooncomplexen van in totaal 450 huizen aan het Hongarenburg, Finnenburg, Hendrinaland en Margarethaland slopen en hiervoor in de plaats nieuwe woningen bouwen. Maar door de financiële crisis waarin de corporatie terecht kwam, werd het plan afgeblazen. Gevolg is dat de woningen in slechte staat verkeren, vanwege de sloopplannen, investeerde Vestia nauwelijks in het onderhoud.

Groot onderhoud

Daar komt verandering in want Vestia heeft besloten groot onderhoud te plegen aan een deel van de huizen. Dat schrijft wethouder Marnix Norder (PvdA) aan de gemeenteraad. Ruim tweehonderd woningen krijgen nieuwe kozijnen, nieuwe keukens en badkamers. Ook wordt de dakbedekking vervangen. Hiervoor heeft de woningcorporatie 12 miljoen euro uitgetrokken.

Voor de overige 246 woningen is geen budget vrijgemaakt voor groot onderhoud. Wel zal Vestia noodzakelijk onderhoud uitvoeren zodat de veiligheid is gewaarborgd. Het gaat dan om schade aan bijvoorbeeld trappenhuizen en het betonwerk op de gevels. Ook wordt de kwaliteit van hekwerken gecontroleerd.

Bron: West Online 

Reageer op dit artikel