nieuws

Gerenoveerd pand Witte de With Center en TENT opgeleverd

Nationaal

Vorige week hebben Witte de With Center for Contemporary Art en TENT hun gerenoveerde pand officieel opnieuw in gebruik genomen. Door de renovatie is het gebouw op straatniveau toegankelijker en zijn tentoonstellingen en activiteiten beter zichtbaar. Het ontwerp voor de renovatie is van Zandbelt architectuur en stedenbouw. Studio Miessen uit Berlijn is de architect van de gedeelde ontvangstruimte.

Gerenoveerd pand Witte de With Center en TENT opgeleverd

Het uit 1875 daterende gebouw aan de Witte de Withstraat is een voormalige meisjesschool die sinds 1990 door Witte de With Center for Contemporary Art in gebruik is. Het plan voor de renovatie werd ontwikkeld door het Rotterdamse architectenbureau Zandbelt architectuur en stedenbouw.

De ramen in de gevel werden 4,5 meter hoog en de centrale entree werd gerenoveerd. De gedeelde ontvangstruimte werd herzien naar een ontwerp van de Berlijnse Studio Miessen. Witte de With Center for Contemporary Art neemt een extra tentoonstellingsruimte op de begane grond in gebruik. De vloeren van de tentoonstellingszalen van TENT werden geëgaliseerd.

Wenzel _ TENT 

The Opaque Palace van beeldhouwer Anne Wenzel (D) transformeert de ruimtes tot een totaalinstallatie waarin haar monumentale sculpturen de grote thema’s uit haar werk, macht, destructie, heroïek, historie samenhangend verbeelden. De tentoonstelling is samengesteld door Daria de Beauvais, curator Palais de Tokyo, Parijs.  Foto via TENT Rotterdam.

Tentoonstellingen

In het vernieuwde pand opent Witte de With Center for Contemporary Art op vrijdag 24 januari 2014 de tentoonstelling The Crime Was Almost Perfect, tegelijk met het IFFR. TENT opent op donderdag 6 februari 2014 de solotentoonstelling Anne Wenzel – The Opaque Palace. Op 6 februari zijn beide instellingen geopend tot 22 uur.

The Crime was almost perfect Ontwerp door APFEL (Londen) van de tentoonstelling The Crime Was Almost Perfect, een tentoonstelling met werk van meer dan veertig kunstenaars die de verbanden tussen kunst en de esthetiek van misdaad opzoeken en bevragen.

 

Reageer op dit artikel