nieuws

Dutch Design Week 2019

Interieur

Dutch Design Week 2019

Aankomende zaterdag begint de Dutch Design Week 2019 in Eindhoven. Het evenement loopt van 19 tot en met 27 oktober. Op het evenement worden producten en ideeën gepresenteerd van ruim 2600 ontwerpers.

DDW is het grootste design evenement van Noord-Europa. Verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad vinden er talloze activiteiten plaats: tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten.

The Office Jungle Sitting door Ingmar Nieweboer

Om het grote aanbod overzichtelijk te maken stippelde DDW vast een aantal routes uit, waaronder de architecture en public space route en de crafts en new materials route. Hier volgen een aantal lezingen die wellicht de moeite waard zijn:

DDW Talks: Architecture & Public Space

zondag 20 oktober, 14:00- 18:30, Fifth | NRE

Tijdens de Architecture & Public Space Talks debatteert Rijksbouwmeester Floris Alkemade over architectuur en gedeelde ruimtes met een aantal toonaangevende visionairs. De panelleden zullen debatteren over de talloze mogelijkheden en redenen om openbare en gedeelde ruimtes aan te passen aan de radicaal veranderende sociale en technologische omstandigheden. Ze zullen ingaan op het feit dat we deze veranderingen beter moeten observeren en begrijpen en op de nieuwe benaderingen van samenwerking die hiervoor vereist is.

Lezing: Stefano Boeri

illustratie door Gijs Kast

zaterdag 26 oktober, 14.00 uur, Natlab

De Italiaanse architect Stefano Boeri laat ons zien hoe natuur en architectuur kunnen samenwerken. Zijn verticale bos, gebouwd in Milaan en nu in aanbouw op Strijp-S, werkt als een model voor ecologische woongebouwen. Zijn ontwerp voor het Verticale Bos op Strijp-S, 70 meter hoog, zal bestaan ​​uit 125 bomen op verschillende balkons, 5200 planten en struiken en een gemeenschappelijke tuin van 350 m2. Dit concept is een inspiratiebron voor architecten, ontwikkelaars en stedenbouwkundigen. Maar kan het inderdaad een magneet worden voor de spontane rekolonisatie van de stad door vegetatie en door dierenleven? Stefano Boeri is ambassadeur van de Dutch Design Week 2019. Deze lezing wordt georganiseerd door Architectuurcentrum Eindhoven, Natlab en Dutch Design Foundation.

DDW Talks: Craft & New Materials

Zaterdag 26 oktober 13:45 – 17:00, FIFTH | NRE | Downtown

De Craft & New Materials Talk brengt je terug naar de essentie van design en toont je voorbeelden van materiaalonderzoek en nieuwe ambachtelijke technieken: zowel op experimenteel niveau als op grote schaal voor de industrie.
De manier waarop we momenteel omgaan met materialen en materiaalideeën situeert ons daartussenin. Craft kan in dit midden materialen ontmoeten om duurzame oplossingen voor de toekomst te vinden. Waar ambacht een manier is om door oefening te denken, is de ontwikkeling van materialen een manier om door materie te denken. Om ambacht en materialen in ontwerp vanuit verschillende perspectieven te ondervragen, zullen we ernaar kijken door kleur, technologie en groei.

Ambassadeurs

De organisatie van de DDW selecteerde vier ambassadeurs voor het evenement. Deze zijn Studio Drift, Jalila Essaïdi, Alice Rawsthorn en Stefano Boeri Architetti.

Reageer op dit artikel