nieuws

OBJECT Rotterdam 2019

Interieur

Voor de tweede maal betrekt de Rotterdamse designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw. Ruim honderd gevestigde en aanstormende ontwerpers tonen van 8 tot en met zondag 10 februari bijzondere meubels, interieurproducten en lichtontwerpen, maar ook sieraden, textieldesign en grote architecturale installaties.

OBJECT Rotterdam 2019

Net als voorgaande jaren lanceert OBJECT Rotterdam weer een nieuwe generatie designers. Directeur Anne van der Zwaag selecteerde tientallen graduates: “De beurs is een springplank voor aanstormende ontwerpers en dé plek om jong talent te spotten.”

Manon Stoeltie studeerde af aan de Haagse KABK, Jelmer Konjo aan de WdKA in Rotterdam en van het MAFAD in Maastricht doen onder andere Nicole Barents en Rob Stoffels mee. Veelbelovend is ook het werk van Jorn van Stein, Bernd van Riel, Bart Schalekamp en Jeroen van Veluw, een ambitieus viertal dat onder de naam ZwartFrame opereert. Van de HKU doen eveneens Gert Wessels en Bas Ruis mee. Ook de bekende Design Academy is goed vertegenwoordigd met kleurrijke kasten van Leandra Eibl, het keramiek van Simone Doesburg en de wearables van Michela Segato. Studio Joachim-Morineau presenteert ontwerpen uit een zelfgemaakte machine. Rosa Smits studeerde dit jaar af aan de Gerrit Rietveld Academie en werkt ter plekke op een groot weefgetouw, Judith Roux toont in Rotterdam een subtiel werk van glas en Sophie Cloes een installatie van botten.

OBJECT 2019

V.l.n.r.: Leandra Eibl, het dak van het HAKA-gebouw

Deelnemers

Aleksandra Gaca, Alexander van Bakel, Anne Rose Regenboog | GjaltProducties, Annebet Philips, Babette Bervoets, Bas Ruis, Bas Vellekoop, Bram Ellens, Carlijn Olde Beverborg, Caroline Cotto, Celia Hadeler, Diego Faivre, Dominique Zwartelé, Don Yaw Kwaning, Emilie Bobek, Family W | House of Thol | Conform Cox | Meike Fleskens, Fields, Floris Hovers, Gert Wessels, Grace of Glaze, Isaac Monté, Janne Schimmel, Jelmer Konjo, Joris Kuipers, Judith Roux, Jule Cats | Ingrid Roos, Léa Mazy, Leandra Eibl, Lensvelt, Maison Deux, Manon Stoeltie, Margherita Soldati, Mariadela Araujo | Sonja Cabalt, Merle Bergers, Michael Barnaart, Michela Segato, Miguel Witzke Pereira, Millie Herpin, Mirre Yayla Séur, Modern Shapes Gallery, Not Only White, Nynke Koster, Ontwerpduo, Pao Hui Kao, Pascale Theron, Raphia, Rasmus Leseberg, Raw Color, Renate Vos | Inge Simonis, Rob Stoffels, Rosa Smits, Scheublin & Lindeman, Schimmel & Schweikle, Sophie Cloes, Studio Don | Studio Malii Yorks, studio INAMATT, Studio JOACHIM-MORINEAU, Studio Kars + Boom, Studio Lizan Freijsen, Studio Moreno Schweikle, Studio Nicole Barents, Studio Petra Vonk, The Soft World, Thijs Verhaar, Tuttobene | Secoff, Van Waay & Soetekouw, Yasmina Da Flamingo, Zuiderzeemuseum, ZwartFrame / Bart Schalekamp, Bernd van Riel, Jeroen van Veluw, Jorn van Stein, en meer.

Object 2019

V.l.n.r.: Grace of Glaze, Gert Wessels, Isaac Monté

HAKA-gebouw

Voor de tweede maal betrekt designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw. De Handelskamer is een toonbeeld van modernistische architectuur, in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman. Het pand is aangekocht door Dudok Groep en wordt volgend jaar ontwikkeld tot een bruisend bedrijfsverzamelgebouw met grand café. OBJECT Rotterdam biedt bezoekers de mogelijkheid om vlak voor de transformatie een kijkje te nemen in het casco gebouw.  Aanvullend wordt op vrijdag een professionals day georganiseerd waarbij verschillende designstudio’s worden opengesteld. Onder andere Studio Roosegaarde en Wieki Somers zijn op afspraak te bezoeken.

OBJECT Rotterdam 2019
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 februari 2019 | 11.00-19.00 uur
Tickets: volwassenen € 12,50, kinderen tot 12 jaar gratis

Win VIP-tickets!
Maak kans op een uniek kijkje achter de schermen bij Rotterdamse topontwerpers! We verloten 15×2 VIP-tickets voor toegang tot OBJECT Rotterdam én een exclusief studiobezoek. Meer informatie

 

Lees meer over OBJECT Rotterdam 2018

Reageer op dit artikel