nieuws

‘Stretch’ is het thema van de DDW 2017

Interieur

‘Stretch’ is het thema van de 16e Dutch Design Week (DDW). Dat maakt de organisatie van het evenement eind juli bekend. Met de keuze voor ‘Stretch’ wil de organisatie achter DDW (Dutch Design Foundation) zowel deelnemers als publiek stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfort zone te wagen.

‘Stretch’ is het thema van de DDW 2017

Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, licht toe: ‘De wereld van vandaag is complex en er liggen grote uitdagingen. Ontwerpers hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Dutch design is in die zin yoga voor de hersenen. Rekoefeningen voor wie niet vast wil roesten.’

Lees ook: Winy Maas ambassadeur Dutch Design Week 2017

Volgens de DDF is ‘Stretch’ is de essentie van design. Door de geest te stretchen ontstaat ruimte om te innoveren. Om te veranderen van richting, van werkwijze, van omgeving en van visie op de wereld. Om over grenzen heen te gaan en de nieuwe standaard te definiëren. Ter ondersteuning van het thema is in samenwerking met bureau Fabrique gewerkt aan een publiekscampagne.

Winy Maas. Foto Martin Dijkstra

Winy Maas, Ambassadeur DDW2017. Foto Martin Dijkstra

Jaarthema

Sinds 2012 bepaalt DDW een thema voor de week. Deze thema’s zijn de basis van de jaarlijkse publiekscampagnes van het evenement, en vormen het vertrekpunt van waaruit ontwerpers, bedrijven en andere deelnemers inhoud geven aan onder meer exposities, presentaties en bijeenkomsten.

Ryswijck en Nadine Sterk. Ambassdeurs DDW2017. Foto Martin Dijkstra

Lonny van Ryswijck en Nadine Sterk ambassadeurs DDW2017. Foto Martin Dijkstra

De Dutch Design Week vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven. Architect Winy Maas, ontwerpersduo Lonny van Ryswyck en Nadine Sterk (Atelier NL) en jounalist Marcus Fairs werden onlangs aangewezen als ambassadeurs. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Marcus Fairs ambassadeur DDW 2017

Marcus Fairs. Ambassadeur DDW2017. Foto Martin Dijkstra

Reageer op dit artikel