nieuws

Jury ARC17 Interieur Award stelt zich voor

Interieur

De jury van de ARC17 Interieur Award is bekend. De prijs heeft als doel het versterken van een professionele én vernieuwende interieurdiscipline. Daarmee brengt de ARC17 Interieur Award de werelden van ontwerp, opdrachtgeverschap en productvormgeving dichter bij elkaar.

Jury ARC17 Interieur Award stelt zich voor

In aanmerking voor de prijs komen in Nederland of België gerealiseerde interieurprojecten, die optimaal inspelen op de wensen en behoeften van de gebruikers. Doe mee en zend je project in voor de ARC17 Interieur Award.

 

Bij de beoordeling van de projecten let de jury op de opgave, aanpak en samenwerking met andere disciplines en eindresultaat. De jury bestaat dit jaar uit Michiel Hofman (voorzitter), Chris Laarmans, Jaspar Jansen, Marnix van der Meer en Willem Wopereis (secretaris).

def_Michiel-Hofman voorzitter Interieur Award

Michiel Hofman, (voorzitter), Architect Partner Hofman Dujardin
Michiel Hofman heeft samen met zijn partner Barbara Dujardin in 1999 het architectenbureau HofmanDujardin opgericht.Michiel heeft gestudeerd aan de de Technische Universiteit Delft en de Politecnico in Milaan.
HofmanDujardin werkt met een team van circa 20 architecten aan diverse architectuur en interieur projecten. De filosofie van het bureau is ShapingIntuition®. De intuïtieve waarden van de mens worden op een vanzelfsprekende wijze verwerkt in ieder gebouw en interieur. De natuurlijke balans van de mens staat centraal. Zowel de ontwerpen als de ontwerp processen kenmerken zich door de persoonlijke benadering, de verbluffende eenvoud, de ingetogen kwaliteit en de energieke inspiratie. Enkele prominente projecten zijn het nieuwe ING Hoofdkantoor, het Booking.com hoofdkantoor, het Eneco hoofdkantoor, het Ministerie van VWS en SZW, Villa Geldrop, Villa Amsterdam en het recent gelanceerde Bloomframe® window. Samen met zijn vrouw Barbara woont en werkt hij in Amsterdam.

Jaspar-Jansen jury ARC17 Interieur Award

Jaspar Jansen, eigenaar i29
Jaspar Jansen (Amsterdam, 1970) founded i29 together with Jeroen Dellensen in 2003, in close collaboration they head the work of the office. Since the founding the office produced a wide variety of award winning projects. Ranging from residential, commercial, education, culture, retail and exhibition. Many of these projects are (inter) nationally published and respected for its clarity and originality.

Chris-Laarman-Jury ARC17 Interieur Award

Chris Laarman, Managing Partner, CONCERN.AMSTERDAM
Chris Laarman (1966) was ooit oprichter van een succesvol bureau in marketingcommunicatie, en werkte een periode in de financiële sector op hoge posities. De laatste jaren adviseerde hij grote bedrijven op het gebied van commerciële versnelling. Bij Concern kan hij zijn beide passies kwijt; zijn affiniteit met architectuur en design en zijn zakelijke hart. Hij ziet voor zichzelf graag de rol weggelegd van ‘business architect’, de vormgever van de zakelijke kant van de opdrachten.
Zo introduceert hij de fixed fee: goed afstemmen aan de start voorkomt venijn in de staart, wel zo duidelijk voor iedereen. ‘Net zo helder is het werken met vastgelegde doelstellingen, gevat in meetbare doelen. Die checken we samen in een business case. Concern vertaalt de ‘Key Performance Indicators’ (kpi’s) daarbij graag als Kept Promiss Indeed.’

Jury ARC17 Interieur Award, Zecc_Marnix van der Meer

Marnix van der Meer, Algemeen directeur Zecc Architecten BV
Marnix van der Meer (1972), studeerde Bouwkunde aan de Hogeschool van Utrecht en studeerde in 2002 af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Tussen 1996 en 2002 werkte hij bij Meyer en Van Schooten Architecten. In 2003 richtte hij samen met Rolf Bruggink Zecc Architecten op. Hij vormt samen met Bart Kellerhuis de directie van Zecc
Architecten in de rol van Algemeen Directeur en Architect. Naast zijn werk bij Zecc is Marnix actief als gastdocent op de Academie van Bouwkunst, geeft hij lezingen en jureert hij bij prijzen/ prijsvragen (BNA gebouw van het jaar 2012, Archiprix 2012, Architectuurprijs Rotterdam). Hij was tussen 2010 en 2016 lid van de welstandscommissie in ’s-Hertogenbosch.

Jurylid secretaris ARC17 Detail Award Willem Wopereiss

Willem Wopereis, (Secretaris), Vakredacteur de Architect
Willem Wopereis (1990) studeerde Bouwkunde aan de TU Delft, waar hij in 2016 afstudeerde op de re-integratie van de kleinschalige maakindustrie in de stad. Tijdens zijn studie liep hij stage bij de Architect, ZUS en Marlies Rohmer Architects & Urbanists. Tegenwoordig werkt hij als vakredacteur voor de Architect en verschijnen er maandelijks artikelen van zijn hand.

De ARC17 Interieur Award is een een initiatief van SV en de Architect

Reageer op dit artikel