nieuws

Toekomst van het kantoor

Interieur

We werken steeds meer digitaal, vergaderen in het groen en staan aan ons bureau. Wat betekent dat voor de toekomst van het kantoor? In het juninummer van de Architect gaan drie experts in op deze vraag.

Toekomst van het kantoor
AHH transformeert het voormalige kantoor van Centraal Beheer tot Hertzberger Parc (Beeld: AHH)

Reijer Pielkenrood bespreekt hoe het traditionele kantoorgebouw steeds meer verandert in een plek van ontmoeting. De werkplek faciliteert het uitwisselen van ideeën en het doen van experimenten. Het is aan architecten om de nieuwe kantoren op deze nieuwe manier van werken af te stemmen.

Bestel nu een los exemplaar

Jaap Evert Abrahamse gaat in op de toekomst van het voormalige kantoor van Centraal Beheer in Apeldoorn, dat sinds enkele jaren leeg staat. Op dit moment onderzoekt AHH de mogelijkheid om het voormalige kantoor te transformeren naar Hertzberger Parc, waar wonen en ondernemen hand in hand gaan. Het project vormt daarmee een lakmoesproef voor het Structuralisme.

Een groene omgeving vermindert de stress van werknemers (Foto: Peter Vink) Een groene omgeving vermindert de stress van werknemers (Foto: Peter Vink)

Peter Vink gaat verder in op de ideale kantoorinrichting. Het ontwerp van een kantoor is van invloed op de prestaties van de werknemers. Zo kan een groene omgeving of een diversiteit aan ruimtes bijdragen aan een prettige werkomgeving

Lees de uitgebreide artikelen in het juninummer van de Architect.

Reageer op dit artikel