nieuws

Interieur ‘Gek van Surrealisme’ door Maxwan

Interieur

Voor de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’ in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen ontwierp Maxwan exhibition design het interieur.

Interieur ‘Gek van Surrealisme’ door Maxwan
Foto Lotte Stekelenburg

De tentoonstelling, nog te zien tot 28 mei 2017 presenteert in samenwerking met de National Gallery of Modern Art in Edinburgh en de Hamburger Kunsthalle meer dan 300 surrealistische werken van Dalí, Ernst, Magritte, Miró en anderen.

Gek van Surrealisme door Maxwan. Foto Lotte Stekelenburg

Belangrijkste onderdeel van het tentoonstellingsinterieur is de nieuwe centrale ruimte in de vorm van een zeppelin. Het lichte interieur huisvest de attributen van de collecties van vier gerenommeerde surrealisme verzamelaars: Roland Penrose, Edward James, Gabrielle Keiller en Ulla en Heiner Pietzsch. Door het interieurobject wordt de tentoonstellingshal in vier kwarten, een voor iedere verzamelaar verdeeld. Het object zorgt daarnaast voor een surrealistisch effect door de bekleding, een reflecteerbaar grijs.

Projectgegevens

Ontwerper: Maxwan architects+urbanists
Oppervlakte: 2500 m2
Partner: Hiroki Matsuura, Rients Dijkstra
Projectleider: Giulia Sarah Bacci
Ontwerpteam: Gabriella Georgakaki, Artur Borejszo, Aleksandar Hrib, Valentina Chiappa Nunez

Fotografie: Lotte Stekelenburg, Artur Borejszo

Reageer op dit artikel