nieuws

Nieuwe hotelvleugel Landgoed Huize Bergen bereikt hoogste punt

Interieur

Deze week bereikte de bouw van de nieuwe hotelvleugel van Landgoed Huize Bergen het hoogste punt. De huidige nieuwbouw vormt een onderdeel van een drie fase tellend masterplan ontworpen door Jeanne Dekkers Architectuur. Na de realisatie van de eerste 39 hotelkamers volgt de volgende fase waarin enkele van de historische gebouwen worden verbonden met de nieuwbouw. Hierin wordt de nieuwe entree geplaatst en zes zalen. In fase 3 komt een tweede hotelvleugel. Voor het monumentale park wordt een masterplan ontwikkeld zodat ook de kracht van het park behouden blijft.

Nieuwe hotelvleugel Landgoed Huize Bergen bereikt hoogste punt

Landgoed Huize Bergen ligt aan de rand van Vught en bevat een monumentaal landhuis uit 1916. De architectuur van de hotelvleugel heeft als grootste doel de beleving van het landgoed zoveel mogelijk te benadrukken, niet alleen door het exterieur in de omgeving te laten passen, maar ook door de indeling en inrichting van de kamer. Zo bieden bijvoorbeeld de grote Iroko raamkozijnen, waarin de gasten plaats kunnen nemen, een goed kader voor de beleving van het  landgoed.

Conferentiehotel Huize Bergen door Jeanne Dekkers

De nieuwe vleugel wordt duurzaam opgezet. De uitbreiding krijgt geïsoleerde  gevels, daken en vloeren waardoor installaties voor verwarmen en ventileren beperkt kunnen worden.  De oplevering staat gepland voor dit voorjaar.

Landgoed Huize Bergen krijgt nieuwbouw en uitbreiding van Jeanne Dekkers

Conferentiehotel
In het ontwerp zullen de Villa en het nieuwe conferentiehotel de Village een tweespraak vormen.  De nieuwbouw zal een link maken naar het authentieke van de Villa, maar krijgt een andere sfeer. Het wordt energiek en dynamisch, meer in een lounge stijl, en duurzaam zijn in gebruik door de sterke relatie met de natuur. In het nieuwe ontwerp voor de Village zullen de beheerderswoning en de bloembinderij een verbinding maken met de foyer, het zalencomplex en de hotelvleugel, om het zo tot één complex te laten functioneren.

Reageer op dit artikel