nieuws

Hotel in Dubai in draaiende wolkenkrabber

Interieur

Dubai blijft zich op de kaart zetten met architectonische projecten. Het emiraat had al kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom en de hoogste wolkenkrabber te wereld. Vanaf 2020 komt er een wolkenkrabber die een rondje draait, zo meldt CNN. In de toren komt ook een hotel.

Hotel in Dubai in draaiende wolkenkrabber

Het gebouw telt tachtig verdiepingen en wordt 388 meter hoog. De Dynamic Tower staat op een enorme plaat die kan roteren. Maar de bewoners kunnen hun appartementen ook nog eens afzonderlijk laten bewegen. De toren is een ontwerp van architect David Fisher. Een appartement gaat 28 miljoen euro kosten.

Unieke hotels in Dubai

Dubai timmert letterlijk en figuurlijk flink aan de weg als het gaat om hotels. Zo bouwt Hilton in Dubai aan een nieuw vijfsterrenhotel met een regenwoud. Het Rosemont Hotel & Residences, zoals het gaat heten, is 170.000 vierkante meter groot en krijgt een kunstmatig strand, een zwembad met een glazen bodem en een ‘eigen’ regenwoud.

 

Reageer op dit artikel