nieuws

Space Encounters wint ARC17 Interieur Award voor kantoor Sony

Interieur

In het kantoor van Sony Music Entertainment zijn de werkplekken radicaal gescheiden van informelere zones, wat door de twee basiskleuren grijs en groen wordt gearticuleerd. Volgens de jury absorbeert deze sterke basis ruis en laat het losheid toe, waarmee een interieur is gemaakt dat verandering aan kan. Daarmee is het project van Space Encounters uit 107 inzendingen gekozen tot winnaar van de ARC17 Interieur Award.

Remi Versteeg zegt over het winnen van de ARC17 Interieur Award: ‘Blij dat we zo’n extreem ontwerp hebben mogen uitvoeren.’

Links: Michiel Hofman (juryvoorzitter ARC17 Interieur Award) en rechts Hadassah de Boer. Foto Elvins Fotografie en rechts Hadassah de Boer

De winnaars van de ARC17 Interieur Award: Space Encounters. Foto: Elvins Fotografie

De winnaars van de ARC17 Interieur Award: Space Encounters. Foto: Elvins Fotografie

Space Encounters laat met het ontwerp twee andere nominaties achter zich; het interieur van Rijnstraat 8 door OMA en dat van Tandheelkunde Radboud Universiteit door Ex Interiors i.s.m. Inbo en Wiegerinck. De jury, onder leiding van Michiel Hofman, bezocht de drie genomineerde projecten voor ze tot haar oordeel kwam. Uit het juryrapport valt op te maken dat het nog geen uitgemaakte zaak was:

“Waar de jury van tevoren enigszins sceptisch was over het daadwerkelijke gevolg van deze heldere basis, verraste het bezoek in meerdere opzichten. Ten opzichte van het harde beeld uit de inzending, geeft een verfijningsslag extra diepte aan het ontwerp. […] Voor een opdrachtgever die op zoek was naar identiteit, creëert Space Encounters een gewaagde en vernieuwende habitat. Ondanks de radicale visie voelt deze prettig en gebalanceerd aan, als een stevige baslijn onder een speelse melodie.”

foto: Peter Tijhuis

Meerdere nominaties

Vorig jaar wist Space Encounters met het project Joolz HQ ook al een nominatie voor de ARC Interieur Award binnen te slepen, maar greep toen net naast de buit. Naast de winst dit jaar ontving het bureau een nominatie met het Designplus Pavilion voor de ARC17 Innovatie Award. De ARC17 Awards zijn op 30 november uitgereikt tijdens een feestelijk diner in de Kauwgom Ballen Fabriek in Amsterdam.

Benieuwd waarom dit de winnaar is? Download hier de whitepaper met het juryrapport, de winnaar en de nominaties

De jury van de ARC17 Interieur Award bestaat uit voorzitter Michiel Hofman van HofmanDujardin, Jasper Jansen van i29 en Marnix van der Meer van Zecc Architecten en secretaris Willem Wopereis van de Architect.

De ARC17 Interieur Award maakt deel uit van de ARC17 Awards, de enige ontwerpprijs in Nederland van stoel tot stad. Doel van ARC17 is het ontwerp in de volle breedte te promoten voor een groot publiek en vernieuwing zichtbaar te maken. De Awards bekronen het allerbeste werk van afgelopen jaar in de categorieën architectuur, interieur, meubel, detail en innovatie. Voorts worden de ARC17 Jong talent Award en de ARC17 Oeuvre Award uitgereikt.

De ARC17 Interieur Award is een initiatief van SV en de Architect

 

Reageer op dit artikel