nieuws

Fokkema & Partners wint German Design Award 2018

Interieur

Het interieurontwerp voor Nidera door Fokkema & Partners is onderscheiden met een German Design Award 2018 in de categorie excellent communications design, interior architecture. ‘Slimme programmering, verlichtingsoplossingen en materieelgebruik maken spannende ruimtes in het interieur waarin de kenmerken van de gebruiker terugkomen.’

Fokkema & Partners wint German Design Award 2018
Fotografie: Horizon Photoworks

Fokkema & Partners maakten het ontwerp voor het kantoor in De Rotterdam van handelsbedrijf Nidera. Ingebouwd in en rond de massale bouwkern liggen de vergaderruimten. Belangrijk voor Nidera was het creëren van een karaktervolle werkplek waar afdelingen zouden worden aangemoedigd om samen te werken. De kern werd geopend in het midden om beide kanten van de enorme vloer van 50 x 100m te verbinden. Dit gebied fungeert als een avontuurlijke woonkamer met zijn muur bekleed met ‘hangzakken’ (hangmatten). Het interieur van elke kamer in de dikke kern is grainyellow gemaakt; Deze reflecteren een warme gloed, die een rijke achtergrond vormt voor de werkstations. Met eenvoudige middelen zoals glasvezelbehang en jute was het kantoor kosteneffectief om een ​​unieke sfeer te verkrijgen.

Nidera wint German Design Award 2018

Alle werkplekken zijn in een open omgeving geplaatst, zo dicht bij de gevel als mogelijk. De opvallende constructie is zichtbaar tussen de akoestische plafond eilanden. Om de diversiteit naar het werkgebied te brengen, worden glazen dozen voor vergaderingen en open podia tussen de werkstations geplaatst.
Nidera wint German Design Award 2018

Langs het publieke atrium maakten we een restaurant waar medewerkers kunnen werken en elkaar ontmoeten. Een speciale verlichtingsoplossing boven de bar, een wolk van 61 ‘zaklampen’ identificeert met de kenmerken van de oude havenlocatie en licht het hart van het kantoor op.

Nidera wint German Design Award 2018
Reageer op dit artikel