nieuws

Nieuw medisch centrum in Apeldoorn

Interieur

Bij de afrit Apeldoorn-Zuid van de A1 komt een nieuw, innovatief medisch centrum. Het voormalig Yokogawa gebouw, tegenover de McDrive, is gekocht door ondernemer/ontwerper Sam Verwaijen en gaat onder andere onderdak bieden aan Medisch Centrum Veluwe (MCV). Het zogenoemde Health & Innovation Centre opent begin 2017 haar deuren.

Nieuw medisch centrum in Apeldoorn

Het pand van 7.200 m2 aan de Lange Amerikaweg is gekocht door Verwaijen die ook de nieuwe huurders meebrengt. De locatie moet een belangrijk regionaal knooppunt worden waarin wordt samengewerkt op het gebied van zorg, voeding en lifestyle.

 

Het gebouw wordt omgevormd van een traditioneel kantoorpand tot een innovatief medisch centrum waar ruimte is voor diverse medische specialisaties. Een krachtenbundeling in de strijd tegen gezondheidsklachten en ziekten, vaak als gevolg van een ongezonde levensstijl. Met dit concept wordt het traditionele beeld van zorg doorbroken en een specialistisch, eigentijds en laagdrempelig totaalpakket aangeboden. Van vitaliteitsprogramma’s en coaching tot medische behandelingen en nazorg.

Vanaf oktober 2016 ondergaat het gebouw een transformatie naar een duurzaam label A gebouw, met een klimaatgevel, een groen dak (daktuin) en water als natuurlijke koeling. Als verlengstuk van de medische zorg, is het plan ook een ‘groene’ lunchroom in het Health & Innovation Centre te vestigen. De lifestyle programma’s die door de medische specialisten verderop in het gebouw worden geadviseerd, zijn de leidraad voor het menu.

 

 

Reageer op dit artikel