nieuws

Jury ARC16 Meubel Award stelt zich voor

Interieur

Benieuwd waar de ARC Meubel Award jury op gaat letten? Lees dan hier meer over de achtergrond juryleden. Onder voorzitterschap van ontwerpster Miriam van der Lubbe oordelen Jorre van Ast, Dennis Heijink en Anne van der Zwaag over de inzendingen. Secretaris is Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect. Dit jaar richt de meubel award zich op zitmeubels voor de werkomgeving. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie.

Jury ARC16 Meubel Award stelt zich voor

Miriam van der Lubbe (Van Eijk en Van der Lubbe)

Miriam van der Lubbe (1972) studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Samen met Niels van Eijk richtte ze in 1998 haar eigen ontwerpstudio Van Eijk & Van der Lubbe op. Als creatief ontwerpers beginnen zij eigen initiatieven en werken zij samen met verschillende internationale opdrachtgevers, zoals Droog, Habitat, Atelier Rijksbouwmeester, Volvo en het Nationaal Archief.

Dennis Heijink (CBRE)

 

Dennis Heijink (1971) studeerde Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoedbeheer aan de Technische Universiteit in Delft en is afgestudeerd op het gebied van werkplekinnovatie. Direct na zijn studie heeft hij verschillende organisaties, zoals IBM, Essent en Rijkswaterstaat, geadviseerd bij de implementatie van nieuwe werkplekconcepten. Dennis is sinds 1998 werkzaam bij CBRE en in verschillende functies verantwoordelijk geweest voor Real Estate, project management, workplace consulting en facility management. In zijn huidige rol is hij verantwoordelijk voor de project management activiteiten binnen CBRE GWS in de Benefralux en voor Enterprice Accounts in continentaal Europa.

Anne van der Zwaag (OBJECT Rotterdam)

 

Anne van der Zwaag (1978) maakt tentoonstellingen en boeken over design, architectuur, kunst, mode en fotografie en is directeur van designbeurs OBJECT Rotterdam. Vorig jaar verscheen haar boek Looks Good Feels Good is Good over social design.

Jorre van Ast (Arco)

 

Jorre van Ast (1980) studeerde Industrieel Product Ontwerpen aan de Haagse Hogeschool en Design Products aan de Royal College of Art in Londen. Meteen nadat hij van het RCA kwam, begon van Jorre van Ast als onafhankelijke productontwerper en deelde een gezamenlijke studio in Noord-Londen, de OKAYstudio. In 2007 begon hij bij Arco waar hij de ontwerp- en ontwikkelingsstudio leidde. Vanaf 2011 staat het familiebedrijf onder zijn leiding.

Harm Tilman, secretaris (hoofdredacteur de Architect)

Harm Tilman (1954) is sinds 2002 hoofdredacteur van de Architect, een onafhankelijk en opiniërend vakblad en platform op het gebied van architectuur, stedenbouw, techniek en interieur waarin het ontwerp centraal staat. Daarvoor was hij coördinator aan de Academie van Bouwkunst Rotterdam. Tilman studeerde in 1984 af aan de TU Delft, was na zijn studie werkzaam als stedebouwkundig ontwerper en onderzoeker, gaf lezingen en begeleidde projecten op uiteenlopende onderwijsinstellingen in binnen en buitenland. Tevens is hij auteur van tal van publicaties op het gebied van moderne architectuur en ruimtelijke ordening.

Inzenden

De ARC Meubel Award draait dit jaar om het zitmeubel in de werkomging, lees hier meer over de prijs.

De deadline voor het inzenden van projecten is vrijdag 26 augustus. Kijk voor meer informatie en over de wijze van inzenden op www.arc-awards.nl

Reageer op dit artikel