nieuws

ARC16 Meubel Award

Interieur

De ARC16 Meubel Award wordt ieder jaar uitgereikt aan het beste meubelontwerp dat door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaande aan de toekenning. De opgave betreft het maken van een ontwerp voor een zitmeubel, serie of systeem, ten behoeve van gebruik in de werkomgeving.

ARC16 Meubel Award

Zitmeubels zijn belangrijke onderdelen van een interieur.  Niet verwonderlijk is dat parallel aan de ontwikkelingen in de werkomgeving, een differentiatie aan zitmeubels optreedt. Naast kantoorstoelen zien we fauteuils, banken, modulaire systemen, maar ook complete ontmoetingsplekken en lounge werkplekken. Bij de beoordeling let de jury op de functionaliteit en het karakter van het meubel. Een ander belangrijk aandachtspunt is het materiaalgebruik en constructieve uitwerking. Een productierijp product geniet de voorkeur. Genomineerde inzendingen kunnen in aanmerking komen voor productie.

CoWorker Winnaar ARC15 Meubel Award De winnaar van de ARC15 Meubel Award: CoWorker door Man&Paard

Jury

Miriam van der Lubbe, Van eijk van der Lubbe, voorzitter
Jorre van Ast, OKAYstudio
Dennis Heijink, Senior Director Project Management CBRE
Anne van der Zwaag, directeur Object Rotterdam
Harm Tilman, hoofdredacteur de Architect, secretaris

Wil je je project inzenden? Doe dit dan voor vrijdag 26 augustus via het uploadformulier.

De ARC16 Meubel Award is een initiatief van: Rohde Grahl, Gabriel en de Architect

Reageer op dit artikel