nieuws

Design van de Week: BLOB bank door Helene Tiedemann

Interieur

Scandinavisch design is vaak minimalistisch en streng, maar kent ook een speelse stroming. Denk aan de vogelobjecten van Oiva Toikka of de vazen van Aino Aalto. Helene Tiedemann combineert beide ontwerpbenaderingen in haar werk. De BLOB bank die ze ontwierp voor fabrikant en meubelmerk Jonas Ihreborn is hiervan een goed voorbeeld.

Design van de Week: BLOB bank door Helene Tiedemann

De BLOB bank speelt met het contrast tussen strenge rechte lijnen en zachte rondingen. De rondingen zijn zo ver mogelijk doorgevoerd om de zachtheid van de bank te maximaliseren zonder de verhoudingen uit balans te brengen. Op de foto’s is het niet te zien, maar de ronde vormen zijn omarmen de gebruiker. “De bank is een echte Comfort zone”, aldus de ontwerpster.

De BLOB is een modulair ontwerp. Er kan net zo eenvoudig een fauteuil van gemaakt worden als een uitgebreide familiebank.

 

Helene Tiedemann werkt samen met haar partner Matz Borgstrom vanuit Stockholm, Zweden. Voor de Firma Jonas Ihreborn werkt ze al een paar jaar aan een reeks duurzame meubels. De firma is een echt familiebedrijf dat vrijwel de volledige productie lokaal organiseert.

 

Reageer op dit artikel