nieuws

Citroëngebouw inzet prijsvraag jonge ontwerpers

Interieur

Bouwinvest gaat in samenwerking met Architectuurcentrum Amsterdam (Arcam) de PK Award uitreiken. Met deze opvolger van de Piet Kranenbergring wil Bouwinvest startende, talentvolle ontwerpers ‘paardenkracht’ geven in transformatieland.

Citroëngebouw inzet prijsvraag jonge ontwerpers

Bouwinvest reikte de Piet Kranenbergring tot 2014 jaarlijks uit aan personen die zich verdienstelijk maakten voor de transformatie van gebouwen en/of gebieden in Amsterdam. Transformatie blijft het thema in de PK Award, die eens in de twee jaar wordt uitgereikt.

Inzet in 2015 is het monumentale Noordgebouw van de in december 2014 door het Bouwinvest Office Fund aangekochte Citroëngebouwen. De komende maanden wordt samen met de gemeente Amsterdam gewerkt aan de conceptplannen waarbij bewaking van de monumentale uitstraling centraal staat. In het voorlopige programma wordt voorzien in kantoor-, horeca- en retail-ruimten.

Render door Bouwinvest 

De opdracht voor de starters bestaat uit het maken en presenteren van een visie of concept voor de inrichting van het Noordgebouw. De deelnemers zijn al bekend. Zij worden inhoudelijk begeleid door Bouwinvest Development en Peak Development. Bouwinvest wil de starters de ruimte geven zich te profileren tussen de ‘usual suspects’, zodat zij een reële kans maken op een grote opdracht.

De genomineerden

Olivier van den Hoven – Scheurwater/vandenHoven
Saynzo Osinga en Laura Ubachs – NOV ’82 Architecten
Maarten van Kesteren
Donna van Milligen Bielke – Studio Donna van Milligen Bielke
Ivar van der Zwan

Prijsuitreiking tijdens Gouden AAP

De eerste winnaar wordt op woensdag 20 mei in het Citroëngebouw bekend gemaakt. Dan worden tevens de winnaars van de vak- en publieksprijs van de Gouden A.A.P. van Arcam bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel