nieuws

Hadid’s Homeware collectie

Interieur

Er gaat geen week voorbij of Zaha Hadid is wel in het nieuws. Ditmaal gaat het om een eigen lifestyle collectie bestaande uit een serie vazen, schalen en kandelaars. Hoogtepunt vormt het Towers schaakspel. Wil je iets kopen uit de serie? Dan moet je naar Warenhuis Harrods in Londen. Advies: neem een goed gevulde beurs mee.

Hadid’s Homeware collectie

De architect achter een aantal van ’s werelds meest in het oog springende gebouwen maakte de retailcollectie van porselein, hars, acryl in wit, zwart en transparant met groen en roze. De stukken uit de collectie lijken miniatuurversies van haar iconische gebouwen.

Hadid Homeware collectie 

Het hoogtepunt van de collectie is de Aqua Platter, die is geïnspireerd op het door Hadid ontworpen Olympic Aquatic Centre voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. Beschikbaar voor ongeveer 12.000 euro. 

Hadid schaakspel 

Ook het vermelden waard is het Towers Schaakspel dat verwijst naar de vele stadia van ontwikkeling en onderzoek die Hadid verricht bij het ontwerpen van haar gebouwen. Een potje schaak op dit bord kost circa 6200 euro.

De Homeware collectie is speciaal ontworpen voor het Londen Design Festival.  

Reageer op dit artikel