nieuws

Design van de week: Dice

Interieur

‘Dice’ is een meubel dat door omrollen van functie verandert. Het Japanse bureau TORAFU architects heeft dit multifunctionele object ontworpen. Het is door jong en oud te gebruiken en heeft drie verschillende functies.

Design van de week: Dice

 

Dice is te gebruiken als kinderstoel met daaraan een tafel, een zitmeubel voor volwassenen en een opbergkastje. Door het meubel om te rollen verandert het van functie. TORAFU haakt hiermee in op de nostalgie die veel volwassenen voelen: het meubelstuk kan de rol spelen van een metgezel, dat evolueert naarmate men opgroeit.

 

Het meubel is, binnen de proporties van een kubus, gemaakt van dubbele lagen multiplex met afgeronde hoeken. Tussen de lagen multiplex zijn rubberen randen geplaatst, die bescherming bieden voor het hout en de vloer. 

 

Het ontwerp is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. In de donkere versie zijn felgele rubberen randen gebruikt, terwijl deze in de lichte versie blauw van kleur zijn. In beide uitvoeringen worden de zitvlakken aangegeven met een kleur. 

Reageer op dit artikel