nieuws

Nominaties nieuwe Curators’ Chair

Interieur

Uit zestig inzendingen zijn zes nominaties geselecteerd van de Britse ontwerpwedstrijd voor een nieuwe stoel voor de Weston Bibliotheek onderdeel van de Bodleian Bibliotheken in Oxford. Het winnende ontwerp maakt deel uit van de renovatie die het gebouw momenteel ondergaat. Voor de renovatie is Wilkinson Eyre Architects ingeschakeld.

Nominaties nieuwe Curators’ Chair

 

De genomineerden in alfabetische volgorde:

AL_A & Herman Miller
Barber Osgerby & Isokon Plus
Hugo Eccles & Race Meubelen
Matthew Hilton & SCP Ltd
Michael Sodeau & Modus Furniture
TNA Design Studio & Benchmark

Met de wedstrijd wil de bibliotheek een stoel creëren die deel uitmaakt van een historische reeks op maat gemaakte meubels, een zetel voor de lezers voor de komende decennia. Het treedt in de voetsporen van de Curators’ Chair uit 1756, een van de eerste op maat gemaakte stoelen voor de Bodleian Bibliotheken. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

 Curator_Stoel
Replica van de Curators’ Chair uit 1756

Renovatie

Wilkinson Eyre Architects renoveert de wereldberoemde bibliotheek tot een state of the art faciliteit. In de verbouwing worden veel originele kenmerken behouden maar wordt het door ruimte, licht en moderne faciliteiten aangepast aan de hedendaagse eisen. De opening is gepland voor de herfst van 2014.

Reageer op dit artikel