nieuws

Voetbalveld dak Ikea Utrecht opgeleverd

Interieur

Dit weekend is het nieuwe sportcomplex geopend op het dak van de nieuwe parkeergarage van Ikea Utrecht. De twee voetbalvelden en een clubgebouw liggen op 9 meter hoogte. Om de uitbreiding van de vestiging te realiseren, moest er een nieuw onderkomen worden gezocht voor de aangrenzende voetbalclub Faja Lobi KDS. Het was het idee van Ikea om het dak van de parkeergarage daarvoor te gebruiken.

Voetbalveld dak Ikea Utrecht opgeleverd

De vestigingsmanager van Ikea Utrecht was blij met de medewerking van de gemeente Utrecht en Faja Lobi KDS, waardoor ze de woonwinkel konden uitbreiden van 18.000 naar 40.000 m2.
De uitbreiding en verbouwing van Ikea Utrecht begon in oktober 2012. Het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid van 900 naar 1.900 en het restaurant van 280 naar 750 zitplaatsen. Daarnaast bouwt Ikea een nieuwe showroom van 12.000 m2. De verbouwing wordt in december 2014 afgerond.

 

Reageer op dit artikel