nieuws

Alain Gilles Designer van het jaar

Interieur

De titel ‘designer van het jaar’ gaat dit jaar naar de Brusselse meubelontwerper Alain Gilles. Volgens de jury zijn de ontwerpen van Gilles “concreet, relevant en tonen zijn industriële verantwoordelijkheid, maar hebben zij evengoed een vleugje poëzie”.

Alain Gilles Designer van het jaar

 

 

 

Alain Gilles (1970) begon bij ontwerper Xavier Lust en daarna bij Quinze & Milan waarna hij in 2007 zijn eigen studio opende. Sindsdien werkt hij samen met tal van internationale producenten zoals Casamania, Bonaldo, Buzzispace, Galerie Gosserez, Qui est Paul en o’sun.

De ‘designer van het jaar’ is een initiatief van de Interieur vzw en de magazines Knack Weekend en Le Vif Weekend. De titel wordt ondersteund door het Design museum Gent, Grand-Hornu Images en Design September. Alain Gilles is ondertussen de zevende ontwerper die de titel ‘designer van het jaar’ in ontvangst mag nemen. De prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2006 aan ontwerper Alain Berteau. Nadien kregen ook designers Nedda El-Asmar, Stefan Schöning, Sylvain Willenz, Bram Boo en Nathalie Dewez de prijs.

Interieur 2012

Tijdens de 23e Biënnale Interieur wordt een overzicht getoond van het belangrijkste werk van Gilles. De Biënnale loopt van 20 tot 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo. Het openingsweekend is op 20-21 oktober, de professionele dagen op 22-23 oktober. 

Reageer op dit artikel