artikel

Pixelate en Metallic Shades toegevoegd aan Desso collectie

Interieur

Tarkett, de wereldwijde leider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren, heeft zijn vooraanstaande ‘Make It Your Own’-tapijtcollectie van DESSO® uitgebreid met de lancering van twee nieuwe producten: Pixelate en Metallic Shades.

Pixelate en Metallic Shades toegevoegd aan Desso collectie

De DESSO®-tapijtcollectie ‘Make It Your Own’ geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid. Architecten en ontwerpers kunnen dankzij de collectie combinaties maken van texturen, kleuren en materiaaleffecten en zo de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen. De collectie bestaat al uit de producten Carved en Stitch die eerder dit jaar werden gelanceerd – met de lancering van Pixelate en Metallic Shades is de collectie nu compleet.

Pixelate is geïnspireerd door gelaagde kleuren, waarbij de opvallende tapijttegels een subtiel kleurverloop laten zien met een overgang tussen twee verschillende garens, de ene effen en de andere meerkleurig. De tegels worden willekeurig gelegd met kleurverloop in verschillende richtingen voor een werkelijk uniek uiterlijk. De meerkleurige garens geven ontwerpers en architecten de mogelijkheid de kleuren af te stemmen op het interieur, het schilderwerk, het meubilair en de wandbekleding. Pixelate is in acht kleuren verkrijgbaar.

Desso_Pixelate en Metallic Shades

Met het assortiment Metallic Shades kunnen ontwerpers en architecten experimenteren met de effecten van metallic glans- en matttinten. Elke kleur is verkrijgbaar in twee verschillende tegels met een verschil in intensiteit van de metallic garens. De tegels kunnen worden gebruikt om een grote vloer in één kleur te leggen of kunnen worden gecombineerd om zones en ovegangen tussen ruimten te maken.

In overeenstemming met onze Cradle to Cradle-filosofie van DESSO worden alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ geleverd met de EcoBase™-tapijtrug die voor 100 procent herbruikbaar is. Ook bevatten de tapijttegels 100 procent verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven. DESSO is het eerste tapijtmerk ter wereld die gebruikmaakt van geüpcycled calciumcarbonaat (kalk).

Meer informatie 

Reageer op dit artikel