nieuws

Werk aan Groninger Forum opnieuw gestart

Geen categorie

BAM gaat deze week verder met de bouw van het Groninger Forum. Dat heeft de gemeente Groningen maandag bekendgemaakt. De bouw van het Forum – een ontwerp van NL Architects, werd meer dan een jaar geleden stilgelegd, omdat het niet voldeed aan de normen voor aardbevingsbestendig bouwen. De bouw aan Groninger Forum begon in 2012. Zoals het er nu utiziet, zal er pas in 2019 worden opgeleverd.

Werk aan Groninger Forum opnieuw gestart

In december vorig jaar bereikten aannemer BAM en de gemeente een akkoord over de herbouw, omdat een aanzienlijk deel van de gebouwde constructie weer moest worden afgebroken. De hoofdconstructie zal nu zwaarder worden uitgevoerd. De kosten zijn inmiddels opgelopen tot 140 miljoen euro, maar die meerkosten worden grotendeels betaald door de NAM. De oplevering van het gebouw, met plaats voor een bibliotheek en een filmhuis, staat nu pas gepland in 2019.

Reageer op dit artikel