nieuws

Interpretatie van bestaande gebouwen

Geen categorie

Rem Koolhaas kwam onlangs in een interview tot de conclusie dat het beter is niet iets nieuws te bouwen maar gebouwen opnieuw te interpreteren vanuit het gezichtspunt van de bestaande architectuur.

Interpretatie van bestaande gebouwen

Daar zijn omvang, intimiteit en materialisering van een zodanig hoog niveau, dat dit in nieuwbouw niet meer gereproduceerd kan worden. Met drie recent opgeleverde voorbeelden in Milaan wordt getoond hoe het scheppen van een goed klimaat een belangrijke rol speelt bij het tweede leven van bestaande bebouwing. Zo speelt in het Huis der Herinnering door baukuh, in het gebied rond het station Garibali in het noorden van Milaan het stedelijk geheugen een belangrijke rol. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel