nieuws

Abbie Steinhauser: “ARC Interieur Award is van iedereen”

Geen categorie

Zeker, het winnen van de ARC Interieur Awards heeft veel positiefs opgeleverd voor het bureau. Maar vooral het hele proces van meedoen tot en met de feestelijke uitreiking is Abbie Steinhauser bijgebleven. “Het is een prijs die vakgenoten samenbrengt. Op professioneel vlak, maar ook persoonlijk. Met als hoogtepunt de feestelijke award-show.” We vroegen de winnaar van de vorige editie naar haar ervaringen met de ARC Interieur Award.

Abbie Steinhauser: “ARC Interieur Award is van iedereen”

Vorig jaar won Abbie Steinhauser met architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Merk X de ARC14 Interieur Award. Er stond een grote groep op het podium om de prijs in ontvangst te nemen voor hun werk aan het interieur van cultuurgebouw De Rozet in Arnhem. De prijs was een mooie afsluiting van een hectisch ontwerp- en bouwtraject. De crisis had er flink ingehakt bij dit project, maar de ontwerpers bleven streven naar een hoogwaardig eindresultaat. Nu, bijna driekwart jaar later, is het tijd om terug te blikken op de afgelopen maanden.

 
Architectencollectief deMunnik-deJong-Steinhauser en Evelyne Merkx van Merk X nemen de ARC14 Interieur Award in ontvangst

Abbie, hoe is het jullie vergaan sinds het winnen van de ARC Awards?
“De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt aan verschillende projecten. Voor een aantal zitten we vlak voor de oplevering. Of de prijs heeft bijgedragen aan de huidige drukte durf ik niet te zeggen. Ik weet wel dat de prijs heeft gezorgd voor een hoop positieve aandacht. Van vakgenoten, maar ook van opdrachtgevers. Ze zien ons nog meer als daarvoor als professionele partner.”

“Wat ons verraste na de prijsuitreiking, was het leuke contact met de sponsor van de prijs, Plan@office. We hadden ons niet beseft dat een reis naar het buitenland deel uitmaakte van de Award. Dit najaar vliegen we met een paar mensen van Plan@office en ons team naar Tokyo, hoe gaaf is dat? Daar hebben we erg veel in zin. Daarnaast hebben we een paar brainstormsessies achter de rug. Daar komt hoogstwaarschijnlijk iets tastbaars uit voort. Ik kan daar helaas nog niet veel over vertellen.”


Het erfgoedcentrum in De Rozet, het winnende project van de ARC14 Interieur Award

Waarom moeten ontwerpers volgens jou inzenden voor de ARC Interieur Award?
“Doe het vooral vanwege het evenement zelf. Of je nu wint of niet: zodra je inzendt, maak je deel uit van een netwerk van mensen die een hart hebben voor interieurontwerp. Dat is inspirerend en biedt kansen. Er zenden beginnende bureaus in, maar ook gerenommeerde, dat zorgt voor een interessante kruisbestuiving. De award-show is een ideale gelegenheid om met collega’s, oud studiegenoten en bekenden uit de bouwwereld te drinken en te kletsen. De ARC Award gaat niet over één winnaar, maar over het vakgebied als geheel.”

Dit jaar is er ook een prijs voor de beste detaillering. Is dit iets waar interieurprojecten voor in aanmerking komen?
“Absoluut! Detailleren is waanzinnig belangrijk voor interieurarchitecten. Details kunnen een ontwerp maken of breken. In De Rozet hebben we veel aandacht besteed aan de details en de uitvoering daarvan. Het was mede de reden voor het succes van het interieur.”

Reageer op dit artikel