nieuws

Barcode wint Delftse prijsvraag voor nieuwe hotspot

Geen categorie

Barcode Architects is aangewezen als winnaar van de architectuurcompetitite voor een nieuwe hotspot in het spoordistrict van Delft. Het bureau won met het idee ‘Plot 5’ dat bestaat uit drie gebouwen gegroepeerd rond een plein. De sobere gevels van baksteen aan de buitenkant van het blok contrasteren met de gele houten gevel van het binnenplein waarmee het ontwerp een sterke identiteit krijgt.

Barcode wint Delftse prijsvraag voor nieuwe hotspot

Het binnenplein vormt een natuurlijke korte route voor voetgangers naar de middeleeuwse stad die bestaat uit meer van deze kleine pleintjes met restaurants en winkel. Het ontwerp van 16.500 vierkante meter bestaat uit huisvesting, flexibele werkplekken, restaurants, winkels en een ondergrondse parkeergarage.

Met de uitverkiezing versloeg Barcode Architects, MVRDV, Arons & Gelauff en Rooijakkers + Tomesen Architects.

Delft Hotspot Barcode Architects 

Urban Hotspot Delft Barcode Architects 

Urban Hotspot Delft Barcode Architects
De voetgangersroute

Urban Hotspot Delft Barcode Architects
Op de begane grond is ruimte voor winkels en restaurants

Reageer op dit artikel