nieuws

Render Ster van de Week – Floating village in Londen

Geen categorie

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, Archdaily of deze week naar www.fastcoexist.com. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Floating village in Londen

 

Op de site van www.fastcoexist.com kan je lezen: Terwijl Nederland drijvende huizen bouwt om inwoners te beschermen tegen de stijgende waterniveaus, bouwt Londen om een heel andere redenen dit drijvende dorp. De stad is simpelweg uit zijn jasje aan het groeien. Met de komst van een drijvende wijk hoopt de stad het probleem het hoofd te kunnen bieden. 

Floating Village is een idee van dRMM architects en Igloo developers uit Londen. Zij wonnen hiermee een prijsvraag van de stad voor een drijvende ontwikkeling in de Royal Docks in Oost-Londen.

Het dorp wordt gebouwd met de hulp van Nederlandse experts. In totaal gaat het om 50 drijvende huizen rond een waterplein met restaurants, kantoren, winkels en een drijvend zwembad. Een drijvend voetpad zorgt voor de verbinding met het vaste land.

 Render Ster - Floating City Londen

 Render Ster - Floating City Londen

 Render Ster - Floating City Londen

Impressies: Persona – id

Reageer op dit artikel