nieuws

De mooiste architectuurfoto van mei

Geen categorie

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal is een foto uit de serie die Sonia Mangiapane maakte van Villa Kavel 1 door Studio Ninedots.

De mooiste architectuurfoto van mei

Sonia wist eerder voor de Architect al een prachtige fotoserie te maken van het IJDock. Niet ver hiervandaan verrees Villa Kavel 1. De rustige en heldere woning onderscheidt zich van de drukte en complexiteit van het IJDock. Dat maakt het interessant beide fotoseries met elkaar te vergelijken. In de foto’s van Villa 1 staat het gebouw en haar interieur centraal zonder dat er veel afleiding is van het onderwerp.

 
Foto Sonia Mangiapane

Dat maakt ook, dat elke foto zorgvuldig is gecomponeerd. Het mooiste voorbeeld is bovenstaande foto van het interieur, waar een jonge bewoonster poseert voor de camera zonder de aandacht af te leiden van de architectuur. Spannend is ook de doorkijk naar boven, waar het patroon van de zonwering een extra laag aan de compositie toevoegt.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel