nieuws

De mooiste architectuurfoto

Geen categorie

De redactie van de Architect houdt van goede fotografie. Wij vinden dat een mooie foto tot zijn recht moet komen in ons tijdschrift. Daar besteden we veel aandacht aan. Elke maand hijsen we een van de mooiste foto’s uit de laatste editie op het schild. Ditmaal een foto van Luuk Kramer van het Oostelijk Zwembad.

De mooiste architectuurfoto

De renovatie van het Oostelijk Zwembad in Rotterdam is een sympathiek project. Het gebouw is sinds haar oplevering in 1832 onderdeel van het sociale geheugen van de inwoners van Kralingen en omgeving. Een fotoserie van dit gebouw maken, kan dus niet zonder gebruikers in het beeld op te nemen. Fotograaf Luuk Kramer deed dit zorgvuldig, zonder de balans tussen architectuur en activiteit te verliezen.

Zoals dat gaat, moet er tijdens het maken van een artikel besloten worden welke beelden worden opgenomen en hoeveel. In het geval van het Oostelijk Zwembad bleek, dat er niet veel ruimte was voor foto’s van de huidige situatie. Daarom maar twee foto’s van Luuk Kramer. Deze overzichtsfoto van het interieur is onze favoriet.

 

Elke maand een tijdschrift vol mooie architectuurfotografie op je deurmat? Abonneer je hier.

Reageer op dit artikel