nieuws

Debat Track Changes in Het Nieuwe Instituut

Geen categorie

Track Changes, het debatprogramma van de architectuurbiënnale van São Paulo krijgt een vervolg op 7 maart in Het Nieuwe Instituut. Tijdens de avond zijnde resultaten van de debatten in Brazilië en de betekenis daarvan voor de Nederlandse architectuur en stedenbouw onderwerp van gesprek. Voorafgaand houdt Michelle Provoost van Crimson Architectural Historians een inleiding over het thema ‘Bottom-up Is Not Enough’.

Debat Track Changes in Het Nieuwe Instituut

Daarna vindt een discussie plaats onder leiding van René Boer en Mark Minkjan van Failed Architecture over de resultaten van Track Changes en de betekenis daarvan voor de Nederlandse architectuur en stedenbouw. Deelnemers zijn Hedwig Heinsman (DUS architects), Rients Dijkstra (Maxwan architects and urbanists / Rijksadviseur Infrastructuur en de Stad) en Indira van ’t Klooster (hoofdredacteur A10 new European architecture).

De gehele maand maart is in De Projectruimte van Het Nieuwe Instituut ook een expositie over Track Changes te bezichtigen. Verslagen in woord en beeld bieden een terugblik op de serie gesprekken, presentaties en ontmoetingen die Het Nieuwe Instituut en Crimson Architectural Historians organiseerden in Brazilië.

Track Changes

Een internationaal gezelschap van architecten, stedenbouwkundigen, economen, ontwikkelaars, politici en architectuurhistorici sprak in Brazilië over de heftige veranderingen die een maatschappij ondergaat in periodes van economische, politieke of sociale crises, en over de rol die architecten en stedenbouwkundigen daarin kunnen spelen. De thema’s ‘What’s Your Crisis?’, ‘Bottom-up Is Not Enough’ en ‘We the People’ vormden de leidraad voor de debatten.

Debat

vrijdag 7 maart 2014, 19.30u – 21.30u, Auditorium van Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25 in Rotterdam, prijs: € 7,50 standaard / € 3,75 studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut
Meer informatie en bestellen van kaarten

Reageer op dit artikel