nieuws

Radiofabriek SBP herbestemd tot ‘stad in een gebouw’

Geen categorie

Diederendirrix heeft de monumentale radiofabriek SBP herbestemd tot Gebouw Anton. Het bureau spreekt van ‘een stad in een gebouw’ waar zowel zal worden gewoond als gewerkt in vier meter hoge lofts.

Radiofabriek SBP herbestemd tot ‘stad in een gebouw’

Gebouw Anton is een rijksmonument op Strijp-S. Het icoon staat op de ‘hoge rug’: de historische ruggengraat van de nieuwe wijk. Gebouw Anton combineert de functies wonen, werken en recreëren in een hoge dichtheid.

Om een levendige stedelijkheid te laten ontstaan, wilde diederendirrix zorgen dat bewoners, werknemers en bezoekers elkaar op verschillende plekken in het gebouw als vanzelfsprekend zouden ontmoeten. Hiertoe heeft het bureau het gebouw geperforeerd met grote ellipsvormige cilinders die de verschillende verdiepingen zowel visueel als fysiek, door middel van steektrappen in de vides, met elkaar verbinden. Zo zijn informele routes ontstaan, die kruisen met de reguliere verkeersbewegingen in het gebouw.

130 lofts

Gebouw Anton bestaat uit 130 lofts, elk bestaande uit een enkele ruimte van 50 of 80 vierkante meter. De begane grond en eerste verdieping zijn grotendeels bestemd voor commerciële functies.

Reageer op dit artikel