nieuws

Expositie van Atelier van Lieshout in Marseille (F)

Geen categorie

Atelier van Lieshout heeft een nieuwe expositie, ‘The Butcher’ genaamd. Deze is vanaf 6 juli te zien in het centrum voor hedendaagse kunst, La Friche Belle de Mai in Marseille. Deze expositie maakt deel uit van een langer lopend project, New Tribal Labyrint.

Expositie van Atelier van Lieshout in Marseille (F)

 

 

New Tribal Labyrint is een verzameling kunstwerken die volgens van Lieshout een Neo-industriële Revolutie te weeg brengt. De industrie en het boerenleven moet volgens de kunstenaar weer geherintroduceerd worden in Europa. Onderdeel van de expositie is de Blast Furnace, een locatie specifiek kunstwerk gemaakt van staal. Het ontwerp is gebaseerd op een ontploffingsoven die in veel industriegebieden in Europa voorkomt. Naast de kunstwerken van de New Tribal Labyrint is er ook ouder werk uit de SlaveCity serie tentoongesteld.

De expositie is georganiseerd door de Marseille-Provence 2013 Capitale Culturelle programme en ‘Oh! Pays-Bas’, de gids voor Nederlandse cultuur in Marseille

Reageer op dit artikel