nieuws

Jonge Maaskantprijs naar LOLA landscape architects

Geen categorie

LOLA landscape architects krijgt de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2013. De jury gunt het bureau de prijs, omdat het met zijn ontwerpen ‘op een eigen wijze vorm weet te geven aan sublieme ervaringen in de stad en het landschap’.

Jonge Maaskantprijs naar LOLA landscape architects

‘Zij combineren de kennis van grootschalige ecosystemen met een eigen opvatting over ruimte’. De jury ontwaart verder een aanstekelijke Nieuwe Romantiek waarin de menselijke ervaring centraal staat.

Vakkennis en open houding

Het Rotterdamse collectief heeft volgens de jury alles in huis wat nodig is om in deze tijd te kunnen functioneren: enerzijds vakkennis en anderzijds een open houding die het mogelijk maakt samenwerkingen met andere specialisten aan te gaan. De Dwaalster in Groot Vijversburg die LOLA in een dergelijke samenwerking ontwierp, werd eerder opgenomen in het jaarboek voor stedenbouw en landschapsarchitectuur 2012 en zal naar verwachting in 2014 worden opgeleverd.

 De Dwaalster 

LOLA landscape architects (LOst LAndscapes) is in 2006 opgericht door Eric-Jan Pleijster, Cees van der Veeken en Peter Veenstra. Het bureau werkt zowel aan conceptuele als aan uitvoeringsgerichte projecten in de binnenstad, de stadsrand en het buitengebied. Aanvullend daarop en interactie daarmee, beweegt LOLA ook in het onderzoeks- en onderwijsveld. Opdrachtgevers zijn overheden, projectontwikkelaars en maatschappelijke organisaties.

De Jonge Maaskantprijs

De ‘Jonge’ Maaskantprijs is bedoeld als aanmoediging voor architecten onder de 36 jaar en wordt tweejaarlijks toegekend op voordracht van een gelegenheidsjury. Eerdere winnaars zijn onder meer Bureau Zus, Adriaan Geuze, Liesbeth van der Pol (voormalig Rijksbouwmeester) en Architectenbureau Mecanoo.

Reageer op dit artikel