nieuws

De Kleine Zavel in Erdegem door 2DVW Architecten

Geen categorie

2DVW Architecten heeft met het ontwerp ‘De Kleine Zavel’ de prijsvraag gewonnen voor ontwikkeling van een brede school en zes woningen in Erembodegem, op de grens van de dorpskern, het domein van het kasteel van Ronsevaal en het Natuurgebied de Gerstjens.

De Kleine Zavel in Erdegem door 2DVW Architecten

Het project komt op het huidige terrein van basisschool ’t Zavelken. Er komt een nieuwe kleuterschool en zes nieuwe koopwoningen voor jonge gezinnen.

De nabijheid van de Dender is voelbaar door het grote hoogteverschil tussen de zuid- en noordkant van de site. Van de kant van Ronsevaaldreef (+18,0m) tot aan het voetbalterrein van SK Erembodegem (+13,3m) is het verschil ongeveer vijf meter.

Het zuidelijke deel (+18,0m) heeft een woonbestemming en wordt aangesloten op de omliggende verkaveling rondom de Ronsevaaldreef. Op dit niveau bevindt zich de eerste verdieping van de woningen, waar de woonkamer zich bevindt. Ook de private achtertuin is op dit niveau gelegen.. De entree, keuken en slaapkamers bevinden zich op het noordelijke gedeelte (+14,5m).

Dit niveau sluit aan op het niveau van de school. De nieuwe school dient op te gaan in de nieuwe woonomgeving. De speelplaats dient tevens als buurtplein met activiteiten voor omwonenden. De school zelf kan buiten schooltijd ook door de buurt worden gebruikt.

Het project wordt ontwikkeld door SHM Dewaco Werkerswelzijn en Stad Aalst. 2DVW Architecten is een samenwerkingsverband tussen Johan De Wachter Architecten (Rotterdam) en Rik De Vooght Architecten (Antwerpen).

 

Reageer op dit artikel