nieuws

Verdiepte MFA in Kampen

Geen categorie

HET architectenbureau presenteert samen met Studio Leon Thier een intelligente oplossing voor Ballerina, een multifunctioneel centrum in de Hanzewijk in de gemeente Kampen.

Verdiepte MFA in Kampen

 

 

Het centrum is katalysator voor de samensmelting van de CBS dr. H. Boumanschool, het wijkcentrum Reyersdam, een buitenschoolse opvang en sporthal Reflex. Deze laatste heeft behoefte aan een goede en geschikte accommodatie voor een volleybalteam dat in de hoogste klasse wil gaan spelen.

Sporthal Reflex wordt in het ontwerp van HET Architectenbureau en Leon Thier half verdiept aangelegd. Vanuit de toegang loopt een tribune naar beneden. Kleedruimten en opslag en plekken die geen daglicht behoeven liggen eveneens verdiept. Zo zijn alle functies met een eigen identiteit en samenhang multifunctioneel inzetbaar en kunnen zij flexibel opgezet worden door een uitgekiend constructieschema.

Ballerina heeft aan alle zijden zicht naar de Hanzewijk. Alle functies hebben op de plaats waar ze elkaar ontmoeten, de toegang en de mogelijkheid om ruimten te delen. Het centrum wordt met Breeam Very Good een duurzaam gebouw.

Reageer op dit artikel