nieuws

Medellin verkozen tot Innovatieve Stad van het Jaar

Geen categorie

Medellin, de tweede stad van Columbia met 2,5 miljoen inwoners, heeft de titel “Innovatieve Stad van het Jaar’ in de wacht gesleept. Na een spannende verkiezing versloeg de stad tel Aviv en New York, in een competitie die is georganiseerd door het Urban Land Institute, de Wall Street Journal and Citigroup. Aan de verkiezing namen de 200 meest innovatieve steden ter wereld deel.

Medellin verkozen tot Innovatieve Stad van het Jaar

Medellin onderscheidde zich volgens de organisatoren door haar initiatieven op het terrein van openbaar vervoer en duurzaamheid. Door efficiënt systeem van metro en kabelbanen zijn de verbindingen tussen het stadscentrum en de tegen de steil hellingen gelegen stadswijken sterk verbeterd. De reistijden voor de bewoners zijn daardoor sterk afgenomen.

Ook slaagde de stad er succesvol in haar reputatie als drugshoofdstad te veranderen. De stad heeft bibliotheken, scholen en gemeenschapscentra gebouwd in de meest are wijken van de stad. Overheid, zakenleven, gemeenschap en onderwijsinstellingen werken nauw samen om leefkwaliteit te verhogen en het geweld terug te dringen.

Publiek-private partnerships financieren projecten zoals musea en andere publieke gebouwen. Medellin is er ook in geslaagd bewoners van de stad deel te laten nemen aan de besluitvorming over de stedelijke budgetten. Dankzij al deze initiatieven is het lokale ondernemerschap opgebloeid en het niveau van innovatie hoog.

 

Reageer op dit artikel