nieuws

Kansen: zakelijke ZZP-ers vinden geen kantoorruimte

Geen categorie

Ruim de helft van de ZZP’ers in de zakelijke dienstverlening heeft behoefte aan externe kantoorruimte. En driekwart van hen heeft deze ruimte nog niet gevonden. Er is – interessant genoeg sprake – van een mismatch.

Kansen: zakelijke ZZP-ers vinden geen kantoorruimte

In deze tijden van overvloedige kantoorruimte en leegstand, wil het 45% van de ZZP-ers in de zakelijke dienstverlening maar niet lukken om een kantoortje te vinden. En dat terwijl 40% niet eens zoekt: deze mensen werken aan huis en hebben geen behoefte aan een kantoor buiten de deur.

Van de 60% die dat wel graag wil, is nog maar een kwart geslaagd. Terwijl hun eisen niet eens zo hoog zijn. Ze willen flexibele werkplekken in de stadscentra, ruime openingstijden, kort lopende contracten en dichtbij huis werken. Een kleine groep wil een afsluitbaar privékantoor.

Dit lijkt niet veel gevraagd, maar het blijkt toch moeilijk te vinden. Met andere woorden: nieuwe kansen voor herbestemming!

De cijfers blijken uit het onderzoek ‘Alles flex, is dat een mismatch?’ van Kamer van Koophandel Rotterdam en onderzoeksbureau Panteia. Aan het onderzoek deden duizend ZZP’ers in de zakelijke dienstverlening mee. In het regiogebied van KvK Rotterdam alleen al staan ruim 30.000 van dit soort bedrijven ingeschreven.

Reageer op dit artikel