nieuws

Calvijn Groene Hart College geopend

Geen categorie

Afgelopen vrijdag is in Barendrecht de christelijke scholengemeenschap Calvijn Groene Hart officieel geopend. Het ontwerp voor het markante onderwijsgebouw van 9000 vierkante meter is afkomstig van Mecanoo uit Delft. De school biedt plaats aan 1250 leerlingen op mavo, havo en vwo niveau. Het gebouw vormt de entree van een nieuwe groene campus aan de rand van de stad.

Calvijn Groene Hart College geopend

Mecanoo heeft het gebouw afgeronde hoeken en een speelse gevel gegeven. Hierdoor valt het al van verre op. De entree bevindt zich in het oranje hart, een ruimte waar gangen en verdiepingen elkaar kruisen. Een gezellige plek waar leerlingen op tribunetrappen zitten, hangen of staan. Vanaf deze plek is ook de school in één oogopslag te overzien is.

Oranje hart

Dit hart met verspringende vides en mooi daglicht van boven is uit drie vleugels ontstaan, die in het midden samenkomen. In de vleugels zijn naast de gemeenschappelijke functies ook de vijf onderwijsteams ondergebracht. Elk team heeft een eigen afdeling die bestaat uit een open leerplein met daaromheen lokalen.

Met natuurlijke materialen is het Calvijn Groene Hart een frisse school geworden met te openen ramen en ventilatie. Op basis van de aanwezige hoeveelheid CO2 maken de school tot een gezonde en prettige omgeving om in te leren en in te werken. Eerder ontving de school het Breeam-NL Medior certificaat uit handen van de Dutch Green Building Council.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel