nieuws

Werken aan een compact interactief appartement

Geen categorie

Studenten van Hyperbody Design Studio van de TUD gaan in opdracht van Blauwhoed aan de slag met het ontwerpen van een compact, interactief appartement. Na een tussentijdse selectie zullen de beste ontwerpen 1-op-1 in prototype gerealiseerd worden.

Werken aan een compact interactief appartement

 

 

In de uitwerking van het concept is aandacht voor de levensduur van de bouwstructuur en de technische installaties daarbinnen. De studenten van de Hyperbody Design Studio worden uitgedaagd de verhouding tussen de verschillende levenscycli van componenten te optimaliseren.

Ook is één van de uitgangspunten dat de installatie opgebouwd moet zijn uit seriematige en makkelijk monteerbare onderdelen. Hiermee wordt de efficiëntie en daarmee de aantrekkelijkheid van het ontwerp voor zowel particulieren als beleggers vergroot.

Half april wordt door een jury een selectie gemaakt van de meest kansrijke ontwerpen. Eind juni presenteren de TU-studenten hun eindversies in 1-op-1 prototypes. Deze worden gefabriceerd door de ABB-robots van Hyperbody op de RDM Innovatiecampus.

Reageer op dit artikel