nieuws

Tiende Scholenbouwprijs van start

Geen categorie

Het ministerie van OCW organiseert dit jaar opnieuw de Scholenbouwprijs. Deze tiende editie heeft als thema Onderwijskwaliteit en Verbindingen. Hiermee geeft het ministerie aan dat scholen vitaal onderdeel van de samenleving zijn.

Tiende Scholenbouwprijs van start

 

De Scholenbouwprijs is een prijs voor opdrachtgevers. In aanmerking komen alle schoolgebouwen in het primair en voortgezet onderwijs die voor minimaal 500.000 euro (exclusief btw) zijn gebouwd, vernieuwd of gerenoveerd en tussen 1 september 2008 en 1 september 2012 zijn opgeleverd.

Eind dit jaar wordt de Scholenbouwprijs uitgereikt in drie categorieën:
* Scholenbouwprijs Primair Onderwijs
* Scholenbouwprijs Voortgezet Onderwijs
* Scholenbouw Innovatieprijs

Opdrachtgeverschap

De jury beoordeelt de wijze waarop de visie op onderwijs is vertaald in het gebouw en de potenties van het gebouw en de directe omgeving om flexibel in te kunnen spelen op maatschappelijke veranderingen. In de beoordeling spelen ook de stedebouwkundige kwaliteit en verbindingen met de samenleving een rol. Ook de prestaties op het gebied van duurzame kwaliteit en binnenklimaat en natuurlijk de ervaringen van de gebruikers worden meegewogen in het juryoordeel.

Scholen kunnen zich tot 1 maart aanmelden. Meer informatie

Reageer op dit artikel