nieuws

Ontwerp Frans nationaal rugbystadion in ervaren handen

Geen categorie

De bekende stadionbouwer Populous, het voormalige HOK Sport, is door de Franse rugbyfederatie FFR geselecteerd om samen met het Franse Atelier 2/3/4 het Nationale Franse rugbystadion te ontwerpen. Het plan werd verkozen boven de presentaties van Arte Charpentier met HKS en Foster and Partners met Regembal Architecture.
Grand Stade Rugby door FFR

Ontwerp Frans nationaal rugbystadion in ervaren handen

In dit nieuwe nationale rugbystadion, het Grand Stade FFR, worden straks alle Franse thuiswedstrijden gespeeld. Ruim 82.000 toeschouwers kunnen een plaats vinden onder het uitschuifbare dak. Een verschuifbaar veld zorgt ervoor dat de grasmat gespaard wordt tijdens de andere evenementen die in het stadion plaatsvinden. De mooiste acties, missers en scores worden herhaald op vier grote videoschermen. De schermen worden ook ingezet voor de andere activiteiten in het stadion, zoals shows van nationale en internationale artiesten.

Het stadion wordt opgezet als vestingstad en komt ten zuiden van Parijs. Een plaza, arcades, lounges met meerdere verdiepingen, suites en een presidentiële lounge maken het Grand Stade FFR compleet.  

Populous is meer dan ervaren in het bouwen van stadions. Het bureau is betrokken bij onder andere het Wimbledon Centre Court, het Olympic Stadion in Londen (2012), het Nationale Soccer Stadion in Zuid Afrika (WK 2010), het nieuwe Wembley in Londen (2009), het Emirates Stadium van Arsenal, het Millennium Stadium in Cardiff en de O2 Arena’s in Londen.

Reageer op dit artikel