nieuws

Faro ontwerpt dorpshuis Badhoevedorp

Geen categorie

Architectenbureau Faro uit Lisserbroek gaat het nieuwe dorpshuis in Badhoevedorp ontwerpen. Dat is het resultaat van de aanbesteding door de gemeente Haarlemmermeer onder vijf architectenbureaus.

Faro ontwerpt dorpshuis Badhoevedorp

 

Faro scoorde het beste na optelling van de punten uit de enquête, de beoordeling door de begeleidingsgroep en de selectiecommissie van de gemeente. De uitstraling van het ontwerp van Faro kreeg de meeste bijval van Badhoevedorpers.

Ook bij de begeleidingsgroep kwam het ontwerp van Faro het beste uit de bus. De gemeentelijkse selectiecommissie was iets minder enthousiast zij gaven de voorkeur aan het ontwerp van Onix. Andere deelnemers aan de aanbesteding waren Conix architects, ONX architecten en Hans Ruijssenaars.

Faro

Enquête

Van de 166 ingevulde enquêteformulieren gingen 94 stemmen (56,63 %) naar Faro. Belangrijkste afweging: de uitstraling, “het ontwerp ziet er mooi uit en passend bij Badhoevedorp”. Ook waardeerden de Badhoevedorpers de ligging in de omgeving en de bruikbaarheid van het ontwerp.

Planning

Vanaf dinsdag 5 februari geldt een beroepstermijn van 2 weken. Daarna krijgt Faro krijgt de opdracht voor het maken een voorlopig ontwerp. Dat komt tot stand in nauw overleg met de begeleidingsgroep. Volgens de planning is dit voorlopig ontwerp rond de zomer gereed. De uitwerking in het definitief ontwerp duurt dan nog tot het eind van het jaar. Naar verwachting kan de bouw van het nieuwe dorpshuis begin 2014 van start gaan.

Reageer op dit artikel