nieuws

Uitslag aanbesteding bibliotheek Den Helder bekend

Geen categorie

De combinatie Drost + van Veen architecten / Mars Interieurarchitecten heeft de aanbesteding voor de (ver)nieuwbouw van de bibliotheek in Den Helder gewonnen.

Uitslag aanbesteding bibliotheek Den Helder bekend

 

 

 

In het masterplan van West 8 slaat de nieuwe bibliotheek een brug tussen de stad en de Rijkswerf. Het bestaande gebouw, School7 wordt in opdracht van De Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad en de Woningstichting Den Helder herontwikkeld en uitgebreid. In totaal gaat het om ongeveer 3.000 m2. Binnenkort wordt gestart met het ontwerptraject.

Na oplevering van het ontwerp van Drost + van Veen architecten / Mars Interieurarchitecten moet het voormalig gesloten gebouw veranderd zijn in een open en informeel gebouw. De bibliotheek wordt getoond door erkers en etalages die op hun beurt de omliggende stad tonen. Hierdoor lopen stad, bewoners en bibliotheek in elkaar over, net zoals oud en nieuw in het ontwerp. 

Reageer op dit artikel