nieuws

Openbare ruimte Købmagergade gereed

Geen categorie

De herinrichting van de door Karres en Brands en het Deense Polyform arkitekter ontworpen openbare ruimte in het centrumgebied in Kopenhagen is vandaag officieel geopend. Met de voltooiing is een aantrekkelijke en samenhangende stedelijke verbinding van Nørreport en Amagertorv gerealiseerd.

Openbare ruimte Købmagergade gereed

 

 

Købmagergade kent een hoge dynamiek met piekbelastingen van 100.000 mensen per dag. Om het gebied  flexibiliteit en toegankelijkheid te geven is de bestrating door Karres en Brands en Polyform profielloos aangelegd met natuursteen in zwart-wit tinten. De bestrating heeft een verloop van donker naar licht, waardoor de ruimtes een relatie met elkaar aangaan.

De drie verschillende pleinen in het project hebben elk een eigen bestrating op basis van hun specifieke geschiedenis of functie. Op Kultorvet is de bestrating donker getint verwijzend naar de vroegere kolenhandel. Op dit plein is een nieuwe fontein geplaatst die als ontmoetingsplaats en als podium voor evenementen fungeert. Hauser Plads heeft een harde bestrating die overgaat in zachte en groene heuvels. Het is de verblijfs- en speelplek in het centrum van de stad. De bestrating van Trinitatis Kirkeplads heeft een sterrenhemel aan verlichting en is een verwijzing naar het voormalige Rundetårn observatorium.

Reageer op dit artikel