nieuws

Ontmoetingsplek wordt wensbron

Geen categorie

Het nieuwe plein van de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden is verrijkt met een ontmoetingsplek in de vorm van een waterobject. Door het stromende water uit de fontein en de vele muntjes in het water is de plek omgedoopt tot wensbron. Het ontwerp is afkomstig van de jonge ontwerpers van Bee Public, onderdeel van het Designlab van Streetlife.

Ontmoetingsplek wordt wensbron

 Uitgangspunt voor het ontwerp van Bee Public is ‘Beleving van Water’ in combinatie met de inrichting van het Du Pui Plein, een ontwerp van Hoek & de Wit architecten. Dit is vertaald in drie plateaus waar het water van plateau naar plateau stroomt. Iedere overgang heeft z’n eigen manier van stromen; een waterbobbel, een waterval en een vallende waterkolom.

De bodems van de bovenste twee plateaus hebben een opmerkelijke gele kleur die een zonnige sfeer geeft aan het plein en een mooi con¬trast geeft met de antracietkleurige randen.

De zitbanken rondom het element zijn vervaardigd uit thermisch verzinkt staal en de zittingen uit gerecycled zwart kunststof.

Reageer op dit artikel