nieuws

Inbo wint selectie Tandheelkunde Nijmegen

Geen categorie

De Radboud Universiteit Nijmegen heeft Inbo gekozen als architect en ‘total engineer’ voor de renovatie van het gebouw Tandheelkunde van de Faculteit der Medische Wetenschappen.

Inbo wint selectie Tandheelkunde Nijmegen

 

 

Het nieuw gerenoveerde gebouw wordt een plek van ontmoeting en concentratie en wordt het een poortgebouw van de campus van de Radboud Universiteit. Tandheelkunde combineert onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg. Mondzorgkunde leidt op voor zorgverlening gericht op preventie, gedragsverandering en basisinterventie.

Het gebouw uit 1970 krijgt in de visie van Jeroen Simons van Inbo nieuwe gevels, een nieuw centraal atrium en nieuwe installaties. De gebouwplint wordt vernieuwd en uitnodigend. De routing en logistiek wordt voor alle gebruikersgroepen sterk verbeterd. De renovatie wordt in fases uitgevoerd, zodat onderwijs, onderzoek en patiëntenbehandeling tijdens de renovatie door kunnen gaan.

 Inbo Tandheelkunde 

Volgens de werkmethodiek Duurzame Kans, ontwikkeld door Inbo en Deerns, ondergaat het gebouw een duurzaamheidsslag gericht op energiebesparing, comfortverhoging en een eigentijdse uitstraling.

Engineeringsteam

Het Total Engineeringsteam, dat de komende tijd samen gaat werken aan dit project van 22.500 m² vloeroppervlakte, bestaat naast Inbo uit Deerns (installaties en duurzaamheid), Croes (constructies) en Facilicom Advies (exploitatie en beheer). 

Reageer op dit artikel