nieuws

Gemeente blijft worstelen met Land van Ooit

Geen categorie

Het is de gemeente Heusden ook afgelopen anderhalf jaar niet gelukt om een koper te vinden voor het voormalige Land van Ooit. Het college vraagt daarom aan de gemeenteraad meer mogelijkheden om marktpartijen te interesseren voor exploitatie van het enorme gebied in Drunen.

Gemeente blijft worstelen met Land van Ooit

 

Wethouder Mark Buijs heeft dat donderdag gezegd. Volgens hem zijn er 50 tot 100 partijen geïnteresseerd maar kan de gemeente vanwege het huidige bestemmingsplan te weinig zekerheid bieden. “Het gebied of de belemmeringen zijn te groot.’’

De gemeente Heusden kocht het terrein van 44 hectare nadat het attractiepark in 2007 failliet ging. De gemeente betaalde 15 miljoen euro. Vanwege onderhoud en rente zijn de kosten inmiddels gestegen tot 19 miljoen euro. De gemeente wil zonder verlies van het park af maar of dat lukt is de vraag.

ANP

Reageer op dit artikel