nieuws

Versneld beroepservaring opdoen (Advertorial)

Geen categorie

In oktober start de vijfde ronde van de Beroepservaring. De Beroepservaring is een beroepservaringtraject voor jonge architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en interieurarchitecten die werkzaam zijn bij een bureau, een gemeentelijke dienst of voor jonge ontwerpers die een eigen bureau hebben.

Versneld beroepservaring opdoen (Advertorial)

Het tweejarig ervaringstraject volgt de deelnemer naast het werk op de werkplek. Door middel van 20 gemeenschappelijke bijeenkomsten over twee jaar en een persoonlijke coaching, van een ervaren mentor die de deelnemer zelf kiest, krijgt de deelnemer praktijkgerichte ervaring die hij zelf kan inrichten en sturen.

In deze twee jaar doe je versneld beroepservaring op. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: ondernemerschap, het bestek, de offerte, contracten, praktijkgerichte presentatietechnieken, selectieprocedures, de organisatie van een ontwerpbureau en de toekomst van het ontwerpen als bedrijfstak. Het traject Beroepservaring wordt georganiseerd door de stichting Post Academisch Onderwijs in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester.

 bijeenkomst 

Jonge architecten, stedebouwkundigen, landschaps- en interieurarchitecten die vanaf 2015 afstuderen moeten verplicht beroepservaring opdoen om de architectentitel te verkrijgen. Dat is een ‘revolutionaire verandering in de entree die jonge beroepsbeoefenaren in de praktijk maken’, aldus voorzitter Jo Coenen van Stichting Beroepservaring Jonge Architecten en Stedebouwkundigen (BEJAS).

Dat het opdoen van beroepservaring juist in tijden van economisch zwaar weer essentieel is onderschrijft ook Jan Westra namens Stichting Post Academisch Onderwijs (PAO). “Een afgeronde ontwerpopleiding is waardevol, maar dat betekent nog niet dat je klaar bent voor de praktijk. De Beroepservaring versnelt dat proces en laat ontwerpers op systematische wijze kennis maken met de praktijk.”

 Uitreiking 

Aanmelden voor het traject kan via www.beroepservaring.nl tot begin oktober, meer informatie kan worden opgevraagd via info@beroepservaring.nl.

logo beroepservaring 

 

Reageer op dit artikel